Activiteiten

In en op het water

Niet alleen kan je rondom het eiland heerlijk zwemmen, het eiland beschikt ook over diverse roeiboten en kano’s die je mag gebruiken.

Als je zin hebt om te varen dan kan je gebruik maken van het kanoroutenetwerk. 

 

Zwemmen

Twee zwemtrappen aan de steigers geven de mogelijkheid om te gaan zwemmen. Let er wel op dat de kinderen (jeugdleden) een zwemdiploma hebben: veiligheid gaat immers voor alles!

 

Roeiboten, kano’s en zwemvesten

Er zijn roeiboten, kano’s en zwemvesten aanwezig die je vrij kunt gebruiken. Als er meerdere groepen kamperen moet je onderling overleggen over het gebruik hiervan.

• De kano’s mogen alleen in en uit het water bij de twee steigerplateaus.
• Roeiboten mogen niet uit het water gehaald worden.
• Het is mogelijk een buitenboordmotor aan de roeiboot te bevestigen, maar die zal je zelf moeten meenemen.

 

Kanoroute

In het Jisper- en Wormerveld ligt een groot kanonetwerk. Met behulp van de kaart kan je zelf een route uitstippelen. Je bepaalt zelf de route en het aantal kilometers dat je wilt varen. Langs de route staan genummerde borden die overeenkomen met de nummers op de kaart. Verdwalen is dus bijna niet mogelijk.

Hoe werkt het?
Op de plattegrond zie je een aantal nummers, dit zijn de zogenaamde knooppunten. Je volgt de genummerde borden in de richting van de pijl. Op elk knooppunt kun je de keuze maken in welke richting je de route wenst te vervolgen.

Andere activiteiten

Geen zin meer in al dat water? Er is meer dan genoeg te doen in de provincie Noord-Holland. Jisp ligt behoorlijk centraal en dat biedt veel mogelijkheden. Zelfs de duinen en het strand zijn niet ver weg.

Misschien wil je wel een stad bezoeken. Alkmaar, Purmerend, Zaandam en Amsterdam zijn allemaal binnen een half uur te bereiken.

Liever iets cultureels? Breng dan eens een bezoek aan de Zaanse Schans, Fort Spijkerboor of Museummolen Schermerhorn.

 

kom je kamperen?

Heb je zin om op ons eiland te komen kamperen, maak dan hier snel je reservering.