kamperen

Het eiland

Het eiland is ongeveer een halve hectare groot.
Op het eiland zijn meerdere kampeervelden waar je je tent kunt opzetten. Het is mogelijk dat er meer groepen aanwezig zijn.
De beheerder stemt met de kampeerders af welk deel van het terrein de groep mag gebruiken.
Op het eiland is het niet toegestaan om te graven.

 

Afmelden

Het eiland ligt in een natuurgebied. Bij harde wind kan het gevaarlijk zijn om te varen. Ook kan het veeneiland te nat zijn na hevige regen en daarmee onbegaanbaar. Dat kunnen redenen zijn dat het overvaren of het kamperen niet door kan gaan. Het beheerteam beslist of iets wel of niet doorgaat. Het team probeert dit tijdig te signaleren. Kampeerders kunnen ook contact opnemen met beheerteam.

 

Nattigheid

Omdat het eiland drijft als een spons is de grond nooit helemaal droog. Na een flinke regenbui kan het even duren voor het meeste water weer weg is. Hou er dan ook rekening mee dat het bij slecht weer een natte boel kan zijn.

 

Sanitair

Op het eiland staat een sanitaire unit met toiletten, een urinoir, wastafels en warmwater douches. De unit is aangesloten op het drinkwaterleidingnet.

 

Geen elektriciteit

Er is wel drinkwater, maar nagenoeg géén elektriciteit. Het eiland beschikt over een zonnecollector en deze levert genoeg op om je mobiele telefoon te kunnen opladen.
Een aggregaat is niet toegestaan.

 

Overvaren

Alles wat je meebrengt voor je verblijf moet je zelf overvaren. Er zijn drie roeiboten beschikbaar. Dit hoort bij de charme van een onbewoond eiland en is een onvergetelijke ervaring.
Afspraken over vaartijden maak je met overvaarder van dienst. Het tijdstip van overvaren moet passen bij de kampeerder en bij degene die jou helpt bij het overvaren. Neem dus bijtijds contact met ons op!

 

Stoken

Op het eiland zijn stookplaatsen waar je een klein kampvuur kunt stoken. Soms is er stookhout aanwezig. Het is echter verstandig om zelf stookhout mee te nemen.

 

 

Afval

Scheiden
Glas en papier moet je zelf in aparte afvalstromen afvoeren. In het dorp kan je terecht op het Weiver/Oosteinde, of anders bij de supermarkt in Wormer.

Blijf je een weekend, of een paar dagen?
Als het even past willen wij jou vragen om je (kleine) zakje met restafval mee naar huis te nemen. Vaak is dit goed te doen en het verlicht het beheer van het eiland. Als het echt een onmogelijkheid is, zoek dan op voorhand afstemming met Yvonne of degene die jou overvaart.

Afval bij meerdaagse kampen
Voor het restafval zal een er een container staan. Probeer daar serieus echt alleen restafval in te doen. De container zal op slot staan, bij aankomst krijg je een sleutel van ons te leen.

Afval tijdens het kamperen
Het gevolg zal zijn dat je allicht wat vaker afval naast je tent hebt staan, het beste is als je dit elke dag afvoert. Hou er rekening mee dat dieren ’s nachts jouw afvalzak open kunnen slopen.

De Kajuit

De Kajuit is het stafhuisje op het eiland. Het beheerteam maakt gebruik van de kajuit. Als de beheerder op het eiland is, is hij meestal hier te vinden. Als er niemand van het team aanwezig is kan je de beheerder wel altijd bereiken!

 

Lelyvlet

Op het eiland is een Lelyvlet aanwezig. Als je op het eiland kampeert dan kan je de vlet huren.
Voor prijzen en voorwaarden: ziet informatie hiernaast.

 

Aanwezig op het eiland

2 stookplaatsen, 6 biertafels en 12 banken, 3 roeiboten met peddels, 20 kano’s met riemen en reddingvesten.
Op de roeiboten kan een zelf meegebrachte buitenboordmotor worden bevestigd.

kom je kamperen?

Heb je zin om op ons eiland te komen kamperen, maak dan hier snel je reservering.

Lelyvlet huren

Als je op het eiland kampeert heb je de mogelijkheid om de Lelyvlet te huren.

Kosten
Week – € 125,00
Weekend –  € 37,50
Dag – € 25,00
De borg bedraagt 100,00 per keer.
Bovenstaande bedragen staan los van de huur van het terrein.

Voorwaarden
Je bent in bezit van een CWO3-certificaat. Maak een foto en stuur deze ruim van te voren op.

Bij aanvang inspecteer je de materialen die bij de boot horen. Als je bij aanvang niets meldt dan zijn alle spullen in orde en compleet.

Na afloop inspecteert de vaarmeester of alle spullen compleet en heel zijn. Als dat in orde is wordt de borg terugbetaald. Als er iets ontbreekt of stuk is krijg je een melding/foto van ons.

De huur van de Lelyvlet wordt vermeld op de huurovereenkomst.