vrijwilligers

et eiland

Het eiland is ongeveer een halve hectare groot.
Op het eiland zijn meerdere kampeervelden waar je je tent kunt opzetten. Het is dus mogelijk dat er meer groepen aanwezig zijn.
Er is ruimte voor maximaal 3 groepen. De beheerder stemt met de kampeerders af welk deel van het terrein zij mogen gebruiken.

 

Nattigheid

Omdat het eiland drijft als een spons is de grond nooit helemaal droog. Na een flinke regenbui kan het even duren voor het meeste water weer weg. Hou er dan ook rekening mee dat het bij slecht weer een natte boel kan zijn.

 

Sanitair

Op het eiland staat een sanitaire unit met toiletten, een urinoir, wastafels en douches. De unit is aangesloten op het drinkwaterleidingnet.

 

Geen elektriciteit

Er is wel drinkwater, maar nagenoeg géén elektriciteit. Het eiland beschikt over een zonnecollector en deze levert genoeg op om één mobiele telefoon te kunnen opladen.
Als je continue online wilt/moet zijn, zorg dan dat je voldoende powerbanks bij je hebt.

 

 

Overvaren

Alles wat je meebrengt voor uw verblijf op het eiland moet je zelf overvaren. Dit is de charme van een onbewoond eiland en een onvergetelijke ervaring.

 

Stoken

Op het eiland zijn stookplaatsen waar je een klein kampvuur kunt stoken. Soms is er stookhout aanwezig. Het is echter verstandig om zelf stookhout mee te nemen.

 

De Kajuit

De Kajuit is het stafhuisje op het eiland. Soms is hier een beheerder aanwezig, maar niet altijd. De beheerder is wel altijd bereikbaar!